dinsdag 5 augustus 2008

Om deze periode door te komen.....

Ingrediënten van Gestoofde komkommer 1 kilo komkommer zout 25 gram boter 25 gram bloem 2 deciliter groentebouillon van 1 tablet 1 theelepel tijm 2 eetlepels tomatenpuree zout Bereidingswijze van Gestoofde komkommerWas de komkommers en snijd ze in de lengte in vieren. Verdeel het in stukken van 6 cm. Kook de komkommerstukken 5 minuten in een pan met een bodempje water en zout. Neem de komkommer uit de pan en laat ze uitlekken. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor tot er een bal ontstaat. Laat de bloem even garen. Schenk al roerend de bouillon erbij tot er een gladde saus ontstaat. Voeg de tijm, tomatenpuree en zout toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken. Leg de komkommerstukken in de saus en warm het even door. Lekker met spaghetti en geraspte kaas.
Ingrediënten van Atjar komkommer 2 ongeschilde, gewassen komkommers 2 deciliter azijn 1 fijngesneden spaanse peper 2 eetlepels suiker 1 grote ui 2 teentjes knoflook 4 kemirienoten 1 eetlepel koenjit 2 stuks geschilde gember 2 eetlepels olie Bereidingswijze van Atjar komkommerSnijd de komkommers in dobbelsteentjes en bestrooi ze met zout. Laat ze uitlekken. Maak ui ,knoflook, kemirienoten, koenjit en gember fijn. Fruit ze in de olie en kook ze vervolgens in azijn,samen met de peper en de suiker. Leg de komkommers in de nog warme azijn en laat het geheel afkoelen. (Deze atjar is niet houdbaar)

Geen opmerkingen: