zondag 11 mei 2008

Pracht idee voor 120.000 euro

Regenboog route A12
FOTO JACQUES ZORGMAN (AD)We hebben gekozen voor vier symbolische kleuren,’’ stelt woordvoerder Julia Linsen van Routeontwerp, dat namens de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Vrom en LNV ‘de samenhang tussen snelweg en omgeving probeert te versterken’. ,,Rood staat voor stad, paars voor wonen, werken en recreatie, lichtgroen voor weide en donkergroen voor bos.’’Het kleurenschema is een gezamenlijk idee van Jan Brouwer, rijksadviseur infrastructuur, en Routeontwerp. Het realiseren van de regenboogroute, die een definitief karakter heeft, kostte inclusief het aanbrengen van de gekleurde stroken 120.000 euro.
Zoals vele Stampijlezers zullen weten heeft Stampij een kleurhandicap/ beperking. Nu rijdt Stampij privéhalve regelmatig over de A12 waar deze vier symbolische kleuren op de lichtmasten zijn geplakt. Herhaaldelijk wordt Stampij uitgelachen wanneer hij de kleuren wil benoemen (Stampij wil ook gewoon meedoen en integreren met de kleurkijkers!!). Dus van enige
samenhang tussen de snelweg en de omgeving is bij Stampij geen sprake. Nee , met 120 over een plak zwart asfalt dat telt!! Dit prachtige idee met een prachtige uitleg gaat aan Stampij zijn neus voorbij. Stampij heeft genoeg aan zwart asfalt en witte strepen. Prachtig! (Geef Stampij maar die baan van rijksadviseur infra structuur, dat gaat een hoop geld schelen.)

Geen opmerkingen: