zondag 24 februari 2008

Veronica schip

(bron htmfoto.net) Veronicaschip parel van Scheveningen.
Niet Zwolle of Rotterdam maar Scheveningen is de plek waar het Veronica-schip de Norderney z'n definitieve thuishaven moet vinden. Dat heeft de 'oudste rechten' en is het nauwste verwant met het zendschip, dat er altijd vanuit de vissershaven werd bevoorraad
De Stichting Nationaal Popmuseum ziet het schip als 'ideale reliek' voor de Scheveningse haven, die helemaal op de schop gaat en waar het Nationaal Popmuseum straks als pareltje in de kroon moet blinken. Erik de Zwart wil het schip dan op de kade hijsen en er de centrale museumingang van maken. Hij is bestuurslid van de museumstichting en als oud-DJ annex radiotycoon (538, Radio 10, Veronica) buitengewoon geïnteresseerd in de geschiedenis van pop en popradio.
De Norderney hoort bij de geschiedenis van de stad, geen twijfel mogelijk - zegt hij. "Was Den Haag in de jaren 60 met groepen als Sandy Coast, Golden Earring, Shocking Blue, Q65 en The Motions niet de popstad van heel Nederland? En nóg, met Di-rect en Anouk. We maken er iets moois van, de oude apparatuur is bewaard gebleven, die duikelen we op - we reconstrueren de uitzendstudio weer: zo'n icoon meer dan waard."

1 opmerking:

Anoniem zei

Gelezen in AD dd 27 Feb. Van Kooten en de Bie komen nog één keer terug op tv nl op 12 maart!!!!!!!
hé erik ik denk dat je het zelf alwel gelezen hebt maar bij deze. groet je schone zus